Pozwala na szybkie i wydajne rozdrabnianie surowców spożywczych, takich jak mięso surowe i gotowane, słonina, podroby i ryby, zapewniając jednocześnie wysoką jakość przerobu trudno osiągalną innymi metodami.
Wyposażenie standardowe:
- zespół napędowy EM11 - obudowa stal nierdzewna,
- zespół mielący W60 nr 10 (trójelementowy: szarpak, nóż, sitko 4,5mm)
Zespół mielący wykonywany jest w trzech wersjach:
- W60/N - Stal nierdzewna
- W60/Chrom - odlew żeliwny trójwarstwowo kryty CuNiCr
- W60/Mal. - odlew żeliwny malowany piecowo - proszkowo
Dodatkowe wyposażenie:
- sitka z otworami o średnicy 2, 3, 6, 8, i 13 mm;
- przystawka do wyrobu kiełbas WS-60;
- rozdrabniarka do jarzyn AG-3;
- wyciskarka do owoców miękkich MW-4.
Dane techniczne:
- Wydajność 120 kg/h
- zabezpieczenie silnika przed przeciążeniem
- zasilanie: 230V ~ 50 Hz
- dwie prędkości obrotowe: 170 i 220 obr./min.
- moc pobierana: I-bieg – 250W, II-bieg – 450W
- wymiary gabarytowe (dł. x szer. x wys.): 495 x 170 x 360 mm
- masa: 13 kg
- Znak bezpieczeństwa B.
Dane techniczne:
- wydajność 120 kg/h
- zabezpieczenie silnika przed przeciążeniem
- zasilanie: 230V ~ 50 Hz
- dwie prędkości obrotowe: 170 i 220 obr./min.
- moc pobierana: I-bieg – 250W, II-bieg – 450W
- Obudowa - stal nierdzewna